Artikler

Vejrø

Skrevet af Rungthiwa Chummongkhon den .

Vejrø en perle i udkantsdanmark.

Startede som køkkenchef på resturant skipperly på øen Vejrø. Vores mad som er 100% Øklogisk laves vi helt fra bunden med egen råvare.

I vores egen produkter har vi bla:

Duroc/Gammel dansk landrace grise
Kødet fra sortbroget krydset med Duroc var det mest møre. Desuden var de sortbrogede sogrise og 1.lægssøerne karakteriseret ved en speciel sød og nøddeagtig smag i fedtet.

Dexter Kvæg,
Dexteren kommer oprindeligt fra Irland og dens oprindelse fortoner sig tilbage til de gamle keltere.Også under danske udgravninger fra vikingetiden er der fundet rester efter en lignende ko.
Dexteren er verdens mindste kvægrace. Den er p.g.a. sin ringe størrelse en perfekt naturplejer, bl.a. fordi den ikke så nemt træder våde arealer op. Den er særdeles nøjsom og spiser bl.a. bjørneklo og siv.
Dexteren er et robust, sundt og roligt dyr. Dexteren giver magert og velsmagende kød.

Såne lam
Sånen er dansk og oprindelig fremavlet med henblik på landskabspleje. Avlsarbejdet har dog også været præget af målsætning om både god uld og prima kødkvalitet.
At vi så endte op med at have de får, der kulinarisk er de bedste, der overhovedet findes, er bare helt fantastisk.
Kødet er ret fedtfattigt og mørkt og yderst delikat også ældre får smager ganske glimrende.

Vi har også Høns. Fasaner. Agerhøns. Snepper.Råvildt. Harer.
Brombær. Slåen. Mirabeller. Æbler. Jordbær. Hindbær.
Salturt. Hyben.Tomater. Ærter. Porrer. Gulerødder. Salater.
Krydderurter og meget mere.

Produkterne sælges i vores butik i Torvehalerne i københavn se efter Vejrø Organic.

Se også Tv2 besøgte Vejrø.

På  vores  hjemmeside www.vejroe.dk  kan du booke ophold m.m

Her er lidt mad fotos fra restaurant Skipperly som er vores gastronomiske værksted – en restaurant med kulinarisk sjæl, åben pejs og glimtende havudsigt. Her kan du opleve øens bæredygtige landkøkken – fra mark til mund.
{fcomment}